Cauta
Inapoi la toate articolele

Importanta siliciului in organism

Importanta siliciului in organism

După un sezon rece, în care ne-am petrecut majoritatea timpului în spații închise, sistemul nostru imunitar, dar și articulațiile au de suferit din pricina faptului că acestea nu reușesc să facă față tot timpul așa cum ar trebui tuturor schimbărilor de temperatură. De asemenea, în ceea ce privește schimbările climaterice, persoanele care se confruntă cu reumatism sau dureri articulare, în această perioadă pot deveni mult mai sensibile, iar încheieturile pot avea de suferit, fie vor deveni dureroase, fie înțepenesc. Astfel de dureri de multe ori pot fi influențate și de starea vremii, astfel încât, în fiecare sezon este necesar un adjuvant, care să crească rezistența și flexibilitatea oaselor.

De multe ori, Calciul și vitamina D nu sunt suficiente pentru creșterea, dezvoltarea, rezistența și flexibilitatea oaselor. În realitate, organismul nu poate absorbi calciul așa cum ar trebui fără un suport de siliciu. În ceea ce privește calciul, multe dovezi și cercetări arată că, printr-un proces de transmitere, siliciul se transformă în calciu atunci când există o deficiență a acestuia din urmă, iar organismul are nevoie de el.

 

Ce este siliciul organic?

De multe ori se face o confuzie între siliciul simplu și siliciul organic. Deși se spune că siliciul simplu poate fi uneori dăunător pentru orgnism în momentul în care este inspirat sub formă de pulberi, siliciul organic este de fapt destul de diferit. Acesta are efecte benefice asupra organismului uman, astfel încât, organismul nostru este aprozivionat zilnic cu o cantitate de siliciu organic, circa 20 de mg pe zi în cazul unui adult, iar cantitatea necesară de siliciu organic crește pe măsură ce înaintăm în vârstă.

În natură există două tipuri de siliciu: siliciu mineral și siliciu organic. Primul este elementul principal al crustei pământului imediat după oxigen. Al doilea este diferit de primul, datorită prezenței unuia sau a mai multor atomi de carbon asociați cu hidrogenul. În această formă, acesta reprezintă un element esențial pentru toată materia vie.

Ființa umană se naște cu o cantitate de siliciu organic care are un rol fundamental pentru creșterea, echilibrul și apărarea corpului său, dar această cantitate scade considerabil odată cu îmbătrânirea. Fenomenul este ireversibil deoarece corpul nostru nu este capabil să transforme siliciul mineral în siliciu organic.

 

Simptome ale lipsei de siliciu:

-          Dureri și crampe musculare;

-          O dezvoltare slabă a oaselor;

-          Căderea părului;

-          Unghii moi, care se exfoliază și se rup destul de ușor;

-          Insomnie;

-          Iritabilitate;

-          Îmbătrânirea prematură a pielii.

 

Alimente care conțin siliciu organic:

Cercetătorii au descoperit faptul că siliciul organic luptă împotriva îmbătrânirii pielii, astfel încât, o serie de alimente sunt recomandate pentru a fi introduse în alimentația noastră. Alimentele cu o sursă bogată de siliciu sunt: stafidele, ceralele intergale, portocalele, lămâile, strugurii, castraveții, migdalele, nucile, alunele, semințele, varza, morcovii, fasolea verde, păstârnacul, dovleacul, ridichiile, dar și urzicile. De asemenea, nutriționiștii recomandă unui adult o cantitate de 20-30 mg de calciu organic pe zi.

 

Remedii pe bază de siliciu organic:

Siliciul organic este cel mai recomandat mineral în acest caz, pentru a se putea completa perfect cu calciul. Conform cercetărilor, s-a descoperit un supliment alimentar pe bază de siliciu organic, ce nu conține contraindicații și poate fi extrem de benefic, atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor. Silaplus este un supliment alimentar pe bază de siliciu organic potenţat și activat, ce stimulează forța naturală a organismului, fiind un ajutor eficace în ceea ce privește afecțiunile legate de tendoane, mușchi, articulații, oase, vase de sânge, artere, piele și țesuturi.

Acest supliment a fost testat pe circa 50.000 de pacienți, efectuându-se teste oficiale și mărturii ale medicilor și pacienților care au testat produsul. Au fost efectuate teste oficiale conform standardelor americane (37 CFR § 1, 132) de către profesorul Jean CAHN, directorul Institutului SIR INTERNATIONAL, profesor de farmacologie și neurobiologie al Facultății de medicină din PAVIA (Italia) și de asemenea, au fost efectuate teste oficiale în laboratorul EVBA CEBA, în conformitate cu Direcția europeană 86 I 609 I CEE din24 noiembrie 1986. 

Rolul lui Silaplus este acela de a întări părul, unghiile, este un bun analgezic, un tratament eficient chiar și în cazul acneei, antiinflamator, acționează în caz de rigiditate musculară, fiind de asemenea extrem de eficient și pentru țesuturile pielii deoarece are efect anti-aging, ce conține elastină și colagen. De asemenea, acesta este recomandat chiar și în caz de artroză, osteoporoză, reumatism sau rigiditate articulară.

 

Beneficiile lui Silaplus:

 

 

Articulații, tendoane, mușchi, oase

   Eficient în caz de probleme musculare și articulații

   Pentru rigiditatea articulațiilor

   Îmbunătățește artroza

   Adjuvant pentru problemele legate de oase și tendoane

   Întărește țesuturile conjunctive

   Antiinflamator puternic și analgezic

   Beneficiile se simtă după doar câteva minute

   Durerea dispare rapid

   Restabilește osul și cartilajul

   Facilitează fixarea calciului în oase

   Eficient în caz de reumatism și osteoporoză

 

Cardiovasculare

   Util pentru bolile cardiovasculare

   Îmbunătățește elasticitatea vaselor

   Întărește arterele

   Eficient în caz de colesterol, hipertensiune arterială și hipotensiune

   Bun adjuvant în caz de varice sau senzație de picioare grele

 

Piele, unghii, păr

   Ajutor eficient pentru țesuturi și piele

   Previne semnele de îmbătrânire asupra pielii

   Accelerează procesul de vindecare în caz de arsuri

   Poate fi util și în caz de eczeme, psoriazis, herpes sau micoză

   Restructurează fibrele de colagen și elastină din piele

   Regenerează țesuturile

   Întărește părul și unghiile

 

 Imunitate

   Întărește imunitatea

   Protejează organismul de germeni și agenți patogeni

   Util chiar și în caz de sinuzită

   Eficient în caz de alergii oculare, cataractă, îmbătrânire oculară

 

Sistem nervos

   Util în caz de oboseală, nervozitate, insomnie, lipsă de apetit

   Contribuie la sănătatea creierului

   Nivelul de siliciu se diminuează odată cu vârsta

   Susține sănătatea neurologică

   Adjuvant în caz de migrenă sau cefalee

   Alzheimer-ul este legat de acumularea de aluminiu în creier, iar siliciul organic are rolul de a reduce acumularea de aluminiu

 

Tratamentul cu siliciul organic se efectuează pe o perioadă de timp mai îndelungată, iar ideal este să se înceapă cu un tratament pe o durată de 3 sau 6 luni. Tratamentul cu Silaplus trebuie dozat în funcție de afecțiune și de severitatea problemei, se recomandă utilizarea acestui supliment înainte de masă, cu aproximativ 15 minute.

Silaplus reîncarcă organismul  cu siliciu organic, bogat în ioni negativi și pozitivi, care permit restabilirea echilibrului ionic al celulelor deteriorate sau slăbite. Acesta nu are efecte secundare sau contraindicații, fiind asimilat de către organism destul de ușor și jucând un rol important în restructurarea oaselor și a cartilajelor. Totodată, acest supliment are rolul de a proteja și de a detoxifia metabolismul celular, acționând asupra organismului și reechilibrând organele și funcționarea acestora.

 

Silaplus accelerează cicatrizarea și ajută articulațiile să funcționeze normal.

 

În cea de-a doua imagine poate fi observat cum lipsa de siliciu duce la artroză, care are rolul de a deforma osul.

 

Din nefericire, odată cu trecerea timpului, organismul nu mai asimilează la fel de bine siliciul, mai ales că hrana de astăzi nu mai este atât de bogată în siliciu și tocmai de accea este nevoie de un ajutor. De exemplu, unele produse din alimentația noastră de zi cu zi pot produce acid uric, care este destul de dăunător pentru articulații, astfel încât trebuie să consumăm cu moderație alimente, precum: carne roșie, produse lactate sau zaharuri rapide.

În cazul unghiilor, pentru a vă asigura că nu aveți probleme cu asimilarea siliciului, încercați să vă uitați la unghiile dumneavoastră cu ajutorul unei lentile și să observați dacă acestea sunt perfect netede sau prezintă anumite dungi. De obicei, dungile prezente pe unghii arată faptul că organismului îi lipsește siliciul. De asemenea, acest supliment luptă și împotriva căderii părului, astfel încât, o cură cu siliciu poate fi metoda ideală pentru a stopa căderea părului.

Așadar, siliciul este un mineral esențial pentru întregul organism deoarece sprijină rezistența oaselor, ajută sistemul imunitar, întărește unghiile și părul și de asemenea, ajută și la o mai bună absorbție a calciului în organism. Totodată, siliciul este extrem de recomandat deoarece produce o enzimă numită polihidroxilaza, care este direct implicată în formarea colagenului la nivelul oaselor, a țesutului conjunctiv și a cartilajelor.

 

 

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide comentariile