Cauta
Inapoi la toate articolele

De ce este fierul un mineral esential in primii ani de viata ai copilului?

De ce este fierul un mineral esential in primii ani de viata ai copilului?

Odată cu venirea primăverii, copii au nevoie de o alimentație echilibrată și bogată în fier pentru a satisface toate nevoile organismului și pentru a evita apariția simptomelor care declanșează anemia. O carență de fier în cazul copiilor, dar și în cazul adulților poate determina diferiți mușchi sau organe să nu funcționeze în parametri normali având în vedere că aceștia nu sunt oxigenați într-un mod corespunzător. Totodată, creierul este un alt organ care are nevoie de fier, mai ales că acesta este într-o continuă dezvoltare, astfel că o carență accentuată de fier ar putea afecta într-o oarecare măsură creierul. 

 

De ce apare anemia la copii?

În cazul copiilor, există o serie de factori care duc la apariția anemiei, iar printre acești factori se numără: o naștere prematură, o greutate insuficientă în momentul în care copilul a venit pe lume, lipsa alimentelor solide din alimentația copilului și hrănirea acestuia exclusiv la sân după vârsta de 6 luni, lipsa proteinei din alimentația copilului (carne), o alimentație mult prea săracă nutrițional sau chiar și diferite boli intestinale ale copilului.

Alte cauze care pot determina anemia în cazul copiilor ar fi: infecțiile repetate, lipsa vitaminei B12, dar și pierderile de sânge.

În cazul sugarilor, una dintre cele mai comune forme de anemie este anemia feriptivă, care își face apariția de obicei atunci când organismul nu dispune de suficient fier. Un deficit mare de fier va produce de obicei eritrocite mai puține și mai mici, iar calitatea hemoglobinei va fi una mai mică, astfel încât, celulele nu vor dispune de suficient oxigen. De cele mai multe ori, deficitul de fier este destul de des întâlnit și la copiii mai mici de 2 ani.

 

De ce este important fierul pentru organism?

Deoarece acesta este prezent în majoritatea celulelor corpului, fiind un mineral indispensabil organismului uman, astfel încât, acesta influențează majoritatea proceselor metabolice. Unul dintre cele mai importante roluri pe care le are fierul în organismul uman este dat de faptul că acesta sprijină mușchii să stocheze și să utilizeze oxigenul. De asemenea, fierul ajută extrem de mult și hemoglobina să transfere oxigenul de la plămâni și în restul organismului, deoarece deficiența de fier duce de cele mai multe ori la anemie.

Fierul este utilizat de către celule în cele mai multe procese metabolice, fiind prezent în același timp și în extrem de multe enzime. De ce sunt importante enzimele pentru întregul organism? Enzimele ajută foarte mult digestia și contribuie la multe reacții care au loc în corp. Cu alte cuvinte, fierul are un rol primordial pentru producerea hemoglobinei, care are rolul de a colora în roșu celulele din sânge.

 

Care sunt simptomele lipsei de fier în cazul copiilor?

Deficitul de fier duce de cele mai multe ori la afecțiuni precum anemie, însă de asemenea, poate produce și alte afecțiuni. În cazul în care părinții descoperă simptome la copiii lor precum: paloarea feței, oboseală musculară, bătăi rapide ale inimii, dezvoltarea și creșterea copilului destul de încetinite, irascibilitate, dureri de cap, depresie, căderea părului, amețeli, o respirație rapidă anormală, infecții frecvente sau lipsa concentrării copilului, atunci este destul de probabil ca acesta să se confrunte cu o deficient de fier destul de mare. În cazul în care descoperiți astfel de simptome la copilul dumneavoastră, nu ezitați să vă adresați medicului. Totodată, aceste carențe pot fi substituite cu ajutorul unui supliment extrem de eficient, numit Fluidofer, compus din fier natural, germoderivați și vitamina B obținută din hrișcă. Cu alte cuvinte, un supliment alimentar compus din ingrediente 100% naturale, menit să completeze o alimentație sănătoasă și să-i ofere copilului cantitatea de fier de care are nevoie organismul său.

 

Din ce alimente poate fi obținut fierul?

Pentru a combate sau pentru a preveni formele de anemie, medicii recomandă introducerea în alimentație a unor produse care conțin o cantitate suficientă de fier. Fierul este de două tipuri: fierul non-heminic și fierul heminic. Fierul non-heminic se regăsește de obicei în alimente precum: cereale, legume atât proaspete, cât și uscate, dar și lactate, această formă de fier fiind absorbită de organism într-o cantitate mai mică. Cea de-a două formă de fier, cel heminic se regăsește de obicei în alimente precum: pește și carne, fiind absorbit de organism destul de ușor. Fierul se elimină zilnic din organism și de accea este necesar să le asigurăm copiilor o alimentație echilibrată, bogată în fier, ce combină legumele cu carnea. De asemenea, este bine să introducem în alimentația copilului alimente precum: pieptul de pui, ficatul de vită sau cel de pui, ouă, însă până la vârsta de un an de zile se recomandă administrarea gălbenușului, evitând astfel o posibilă alergie sau intoxicație.

Se întâmplă adesea ca organismul să nu asimileze fierul doar din alimentație, astfel încât, acesta trebuie procurat și prin alte mijloace, iar unele dintre cele mai accesibile sunt suplimentele alimentare. Specialiștii recomandă administrarea suplimentelor copiilor de după vârsta de un an deoarece sugarii nu au nevoie de suplimente, astfel încât, laptele matern conține o cantitate suficientă de fier. Suplimentele alimentare pot fi administrate atât copiilor, cât și adulților pentru a avea parte de o alimentație completă din toate punctele de vedere și pentru a-i oferi tot ceea ce este necesar pentru ca acesta să funcționeze în parametri normali.

 

Ce supliment alimentar este recomandat pentru a completa carențele de fier?

Suplimentele alimentare sunt substanțe care sunt extrase din alimente vegetale sau minerale, astfel încât, acestea completează substanțele din organism care lipsesc. De altfel, acestea sunt eficiente deoarece au rolul de a ajuta în diferite situații: fie pentru a combate anemiile, fie pentru a preveni diferite afecțiuni.

F5 Fluidofer este ideal pentru a combate anemia în rândul copiilor deoarece acesta este compus din fier natural, germoderivați, dar și vitamina B obținută din hrișcă.

 

Care este rolul lui Fluidofer?

-          Acesta este esențial în primii ani de viață ai copilului;

-          Este util pentru creșterea și dezvoltarea copilului;

-          Este extrem de util pentru a completa și dieta adulților;

-          Ajută la o dezvoltare corespunzătoare a funcțiilor creierului;

-          Util în cazul infecțiilor recurente;

-          Stimulează sistemul imunitar;

-          Dezvoltă abilitățile motorii;

-          Crește energia;

-          Stimulează funcțiile ficatului, ale splinei, ale intestinului și ale măduvei osoase;

-          Ajută la creșterea formării de globule roșii și a trombocitelor;

-          Un bun adjuvant în caz de anemie;

-          Se absoarbe eficient;

-          Nu prezintă efecte oxidative;

-          Are biodisponibilitate maximă;

-          Nu conține gluten.

Fierul este esențial pentru neurotransmițători, precum serotonina și dopamina, garantând un sistem imunitar eficient, fiind de asemenea extrem de util și în combaterea stresului.

Ultra-fierul din compoziția acestui supliment (pirofosfat de fier) este microîncapsulat în nanocapsule de fosfolipide, care permit trecerea prin mediul gastric, fără a intra în contact cu membranele mucoase și alte elemente nutritive. Lipozomii de fier garantează o putere de absorbție de 4,1 ori mai mare, comparativ cu gluconatul de fier.

Acțiunea suplimentului alimentar Fluidofer se mărește deoarece acesta interacționează cu vitamina B6, vitamina B12 și acidul folic pentru a obține un efect sinergic și o eficiență mult mai mare.

Fluidofer este un supliment pe bază de fier natural, eficient în compensarea deficitului de fier. Acesta este un supliment ideal pentru copii, dar și pentru adulți, astfel încât, este eficient în caz de diaree, vărsături, dureri abdominale, la femei - cicluri menstruale neregulate. De asemenea, o lipsă acută de fier va duce la scăderea performanțelor școlare, la probleme de comportament, transpirație abundentă, infecții recurente, dar și la pierderea poftei de mâncare, stagnare sau creştere mică în greutate, lipsa de dinamism sau somnolență. Așadar, un supliment alimentar complet pentru o dietă completă.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide comentariile