Cauta

BIOATTIVA C - vitamina C obtinuta din macese

112,00 lei
Vitamina C naturală, obținută din extract de măceșe este un puternic antioxidant și deosebit de utilă în sprijinirea naturală a sistemului de apărare al organismului.
+ -

BIOATTIVA C

Indicații:


Administrând vitamina C pe cale orală, mai ales cea care se dizolvă în gură, poate avea un efect slab, în timp ce, administrata direct în sânge are efecte clinice uimitoare. Administrarea vitaminei C sub formă de capsule „Drcaps”, are acelaşi efect şi se asimilează, în sânge, la fel ca sub forma injectabila. În acest mod, toată cantitatea de vitamina C intra în fluxul sangvin.
Atenție! Comprimatele de vitamina C pot deteriora smaltul dinţilor.


Proprietăți:
Vitamina C (acid ascorbic), trebuie administrata zilnic deoarece organismul este incapabil de a o produce. Aceasta intervine în numeroase procese biochimice din interiorul celulei, în special, în metabolizarea anumitor hormoni, cum ar fi adrenalina, noradrenalina și serotonină, care joacă un rol important în reglarea stării de spirit și a somnului.
Este benefică în sinteza colagenului, o proteină necesară pentru formarea țesutului conjunctiv al pielii, a ligamentelor și a oaselor.
- Aceasta contribuie la creșterea şi întărirea oaselor, la protejarea ochilor şi a plămânilor, previne degenerarea celulară (stopează procesul de îmbătrânire).
- Favorizează absorbția fierului (în doze de 200-500 mg), astfel, crește hemoglobina, nivelul de zinc, de calciu și de magneziu din organism.
- Contracarează efectele toxice ale compușilor că, nicotina, benzoaţii, azotul, substanţele citotoxice datorate radiațiilor ionizante,
- Este vitală pentru sistemul imunitar. Inactivează toxinele bacteriene, lupta împotriva colesterolului, are rol anti-stres, distruge radicalii liberi.
- Participă la transportul oxigenului din sânge, este esențială pentru activitatea tuturor celulelor şi pentru producerea energiei, în special musculară.
- Previne acumularea de histamină (alergogen), modulează prostaglandinele (mediatori ai proceselor inflamatorii)


Este de preferat administrarea vitaminei C, de origine naturală, pentru că este mult mai uşor asimilata de organism, fiind formată din 2 tipuri, C1 și C2, care completează și îmbunătățește eficientă și absorbția acesteia. În cea de sinteză este prezenta numai C1. Sub forma naturală, se găseşte în cantităţi mari, în măceș.

- Are acțiune antioxidantă, stimulează sistemul imunitar, ajuta la formarea colagenului, favorizând absorbția fierului vegetal în organism.
- Contracarează efectele toxice ale fumului de ţigară, efectele nocive ale gazelor poluante, etc . Excesul de vitamina C, care ajunge în vezica urinară, poate preveni cancerul de vezica urinară.
- Capacitatea organismului de a absorbi vitamina C este redusă odată cu fumatul, cu stresul, febră mare sau inhalarea gazelor rezultate din arderea uleiului.
Contraceptivele orale diminuează efectul vitaminei C, precum şi salicilații, sulfamidele, tetraciclina, fumul de ţigară, aspirină şi reduc absorbția acesteia.


Dacă vitamina C este în cantitate suficientă pentru a satura țesuturile, surplusul va intra în celule şi va distruge virusurile temporar inactive din organism.
Vitamina C este importantă pentru recuperarea pacienților care au suferit un atac de cord.
Inima vă absorbi o cantitate mare de vitamina C din alte țesuturi ale corpului, sens în care este necesară o cantitate mai mare a acesteia în corp.
Vitamina C poate bloca formarea de substanțe cancerigene, cum ar fi nitrozaminele. Vitamina C contracarează sângerarea tractului intestinal, cauzată de administrarea de aspirină sau consumarea alcoolului.
Substanțele nocive, se găsesc în produsele cosmetice, în tutun, în fumul de țigară, în băuturi pe bază de malţ, în carne procesată (cum ar fi unele tipuri de salam).
Lipsa vitaminei C în organism, poate provoca atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale, cauzate de formarea de cheaguri de sânge.
Deficiența vitaminei C, poate provoca degenerarea musculară. Este foarte importantă în funcţiile hormonale și luptă împotriva infecțiilor.
Semnele de deficit de vitamina C, provoacă dificultăţi de respiraţie, indigestie, păr fragil cu vârfuri despicate, păr deshidratat și încâlcit, vase de sânge fragile, sângerarea gingiilor, afecțiuni ale pielii, tendință de învineţire, articulaţii umflate sau dureroase, curgerea sângelui din nas, anemie, scăderea rezistenţei la infecţii.
Chiar și deficiențele minime de vitamina C, pot provoca disconfort la nivelul gingiilor, lucru care le permite bacteriilor și substanțelor toxice, să pătrundă în țesuturi, provocând infecţii.
Vitamina C protejează materialul genetic al spermatozoidului și asigură buna sănătate a copilului.
Este bine de ştiut, faptul că acidul ascorbic (vitamina C) poate fi oxidat în organism, devenind acid oxalic.
Conform literaturii medicale, în urma administrării, în mod constant, a vitaminei C, aceasta previne şi împiedica formarea pietrelor la rinichi.
Cu toate acestea, există posibilitatea ca unii oameni să prezinte o predispoziţie a organismului, în a produce pietre la rinichi (prezenta oxalatului de calciu), în urma administrării dozelor mari de vitamina C.

 

Mod de administrare: 1 cps de 3 ore pe zi

Ingrediente:
Măceșe extr. uscat ţiţ. 70% de vitamina C.

Flacon: 60 capsule

Scrie o recenzie Inchideti formularul de recenzie
*
*
Rau
Excelent
*
*
*
Clinetii care au cumparat aceste produse, au mai cumparat si

Micotherapy U-Care 70 cps

Conține o concentrație mare de beta-glucani
320,00 lei

FLUIDOFER - fier cu germoderivate

FIER natural, în combinație cu grupul de vitamine B, gastroprotejat pentru o asimilare și absorbție eficientă, cu tolerabilitate excelentă, fără efecte oxidative, cu biodisponibilitate maximă.
161,00 lei

ACTIGERM RESPIRO - pentru boli respiratorii la copii 0-12

Util în cazul răcelilor, al durerilor în gât, în caz de gripă, faringită, traheită, amigdalită, bronșită, tuse, boli ale cavității bucale, gingivită, inflamarea limbii și a palatului bucal. Acesta este un antibacterian eficient, antiviral și antigermicid.
157,00 lei

ACTIGERM RESPIRO BALSAMICO - pentru probleme respiratorii

Este ideal pentru dureri de gât, gripă, faringintă, traheită, amigdalită, tuse, boli ale cavității bucale, gingivită, inflamarea limbii și a palatului bucal, are rol antibacterian, antiviral și germicid.
157,00 lei