Cauta
Inapoi la toate articolele

Slabeste sanatos cu Micotherapy Maitake

Slabeste sanatos cu Micotherapy Maitake

Cu toții știm faptul că slăbirea sau scăderea în greutate este un proces de durată, care nu se realizează peste noapte, iar un regim alimentar sănătos și antrenamentele fizice sunt componente esențiale în acest proces. Deși se întâmplă să ne ghidăm după diete, de cele mai multe ori, acestea eșuează. Care este cauza? Stilul de viață nesănătos, cu siguranță, însă și alimentația din viața de zi cu zi. Multe reguli despre stilul de viață sănătos sunt deja cunoscute, astfel încât, pentru a veni cu un plus în acest sens, ne vom axa pe suplimentele alimentare. Există extrem de multe suplimente alimentare pe piață cu vitamine și alte substanțe, astfel încât, de cele mai multe ori ne întrebăm dacă acestea sunt sau nu sănătoase pentru organismul nostru. Deși ideal ar fi ca toate vitaminele și mineralele să provină din fructe și legume, puțini dintre noi au o dietă perfectă, iar fructele pe care le consumăm astăzi sunt din păcate prea puțin bogate în nutrienți.

Vitaminele și mineralele sunt extrem de utile și importante în curele de slăbit, iar ceea ce ar trebui să reținem este faptul că acestea nu îngrașă. Astăzi, ne vom axa pe suplimentul alimentar pe bază de vitamine Micotherapy Maitake, care are un rol foarte important și în procesul de slăbire.

                                                                                

Micotherapy Maitake este un supliment alimentar pe bază de vitaminele B, ergosterol, vitamina D2 și provitamine: magneziu, calciu, potasiu, acizi grași polinesaturați, fosfatidilserină și alte fosfolipide și proteine. Pe lângă aceste vitamine, Micotherapy Maitake este bogat în fibre și are puține calorii, ceea ce înseamnă că ajută și la reglarea digestiei.

Numit și „Regele Ciupercilor“ Maitake este considerat un tonic adaptogen, util pentru a reechilibra funcțiile corpului, pentru a crește vitalitatea și pentru a crește răspunsul imun. Studiile evidențiate în cele ce urmează vor arăta importanța utilizării suplimentului Maitake în tratamentul problemelor metabolice.

Studiile efectuate pe animale arată că, acest supliment, luat în cantităţi corespunzătoare poate sprijini reducerea grăsimilor. Din acest motiv, Maitake a fost studiat și în ceea ce privește excesul de grăsime și obezitatea. Cercetătorii de la Universitatea pentru femei Mukogawa din Nishinomiya, Japonia au efectuat un studiu asupra celulelor C3H10T1 / sB2C1. Aceste celule sunt normale, însă de multe ori au obiceiul de a se transforma în adipozitate, umflându-se cu lipide. Într-o oarecare măsură, aceste celule sunt responsabile de potențarea obezității și prin urmare, ele sunt folosite ca model de studiu pentru a evalua acțiunea substanțelor care pot fi utilizate pentru a induce reducerea greutății. În urma experimentului efectuat pe șoareci, a rezultat faptul că Maitake uscat, ce a reprezentat 20% din dietă a inhibat în mod semnificativ creșterea în greutate și gradul achoral. Un alt experiment similar, a evaluat metabolizarea grăsimilor la șobolani cu pulbere de Maitake, care a reprezentat o reducere de 24,9% în greutate la sfârșitul studiului, comparativ cu grupul martor.

Cu alte cuvinte, Maitake ajută la scăderea în greutate și reduce riscul de obezitate, astfel încât, această ciupercă este ideală pentru persoanele care vor să își mențină greutatea sau vor să slăbească.

Într-un studiu efectuat la clinica Koseikai din Tokyo, 10 g de pulbere de Maitake au fost administrate zilnic timp de 2 luni la 32 de subiecți supraponderali pentru a evalua orice reducere a greutății. Fără variații în dietă, toți subiecții care au luat Maitake au pierdut din greutate, cu o reducere medie de aproape 5,5 kg. Maitake crește capacitatea organismului de a utiliza alimentele introduse, permițând producerea de energie și reducerea stocării sale sub formă de grăsimi.

Acțiunea sa de modulare imună ajută la reducerea inflamației și astfel, la creșterea sensibilității la insulină periferică, având tendința de induce o acțiune vagotonică, oferind un sentiment de calm și reducând astfel „mâncatul emoțional”.

Maitake este o ciupercă medicinală foarte studiată și folosită de milenii. Caracteristica principală a acestui remediu extraordinar este de a efectua o dublă acțiune: reechilibrarea sistemului imunitar și sprijinirea metabolismului.

Așa cum ați aflat din rândurile de mai sus, Maitake a fost studiat pe diferite animale pentru a evalua acțiunea de control a greutății. Un experiment efectuat pe două grupe de șoareci supuse aceleiași diete, cu și fără Maitake a arătat faptul că acel grup tratat cu Maitake a avut o reducere în greutate de 24,9% comparativ cu grupul netratat. Ceea ce a rezultat din acest studiu au fost următoarele: un control mai bun al glicemiei, reducerea absorbției enterice a zaharurilor și grăsimilor, îmbunătățirea metabolismului grăsimilor și nu în ultimul rând, îmbunătățirea situațiilor de rezistență la insulină și hiperinsulinemie, care îi permite corpului să optimizeze transformarea energetică a alimentelor luate prin reducerea lipogenezei.

Recent, s-a demonstrat că Maitake este capabil să inducă reglarea expresiei genelor receptorilor de insulină, cu reducerea rezistenței la insulină și creșterea sensibilității la insulina periferică și, prin urmare, acțiunea sa este de modulare epigenetică, ceea ce înseamnă că este mai puternic decât o acțiune biochimică simplă.

Experimentele efectuate pe șoarecii KK-A, cu diabet genetic au arătat că aportul de Maitake inhibă creșterea în greutate, îmbunătățește parametrii metabolici (glicemie și profilul lipidic), dar și rezistența la insulină. La șobolanii tratați cu pudră uscată de Maitake, colesterolul, trigliceridele și fosfolipidele au fost semnificativ mai reduse, comparativ cu efectuarea controalelor în timp care arătau creșterea valorilor HDL. În plus, greutatea șoarecilor tratați, cu aceeași dietă, a fost redusă, însă de asemenea și ficatul a fost tratat, indicându-se o reducere a depunerii lipidelor la țesut și organe. Rezultatele experimentului au fost: scăderea în greutate, reducerea lipidelor circulante cu o creștere relativă a HDL (îmbunătățirea metabolismului grăsimilor în ficat), creșterea excreției biliare, dar și reducerea depozitelor de grăsimi tisulare și hepatice.

Micotherapy Maitake are rolul și de a optimiza ficatul și metabolismul grăsimilor prin prevenirea de ficat gras. În același timp, Maitake protejează de asemenea ficatul de substanțe toxice, mutagene și cancerigene, astfel că această proprietate explică efectul important al gestionării efectelor secundare în timpul chimioterapiei sau a terapiilor cu medicamente prelungite. Condițiile hiperinsulinemiei compensatorii sunt, de asemenea, legate de alterarea unor funcții hormonale, fiind legate de boli precum: ovarul polichistic sau hipertrofia prostatică.

Un studiu recent a evaluat capacitatea ciupercii Maitake (extract 18 mg + ansamblu ciuperci 250 mg - 3 cp / 3 ori pe zi) pentru a induce ovulația la femeile ce aveau sindromul ovarului polichistic (PCOS), în paralel și în asociere cu clomifen citrat (CC = 50 mg / zi). Ovulația indusă de CC Maitake a fost de 76,9%, impresionant pentru un remediu natural, deși mai mică decât cea indusă de DC (93,5 %). Există numeroase avantaje în utilizarea lui Maitake în loc de CC deoarece această ciupercă nu are niciun efect secundar, de asemenea, modulează glucoza din sânge, ajută la reducerea tensiunii arteriale, pentru a optimiza profilul lipidic, crește sensibilitatea la insulina periferică și reduce toate simptomele majore la femeile ce prezintă modificări hormonale sau sunt aflate la menopauză.

Maitake este eficace la menopauză deoarece contracarează creșterea în greutate și creșterea circumferinței taliei, dar, de asemenea, previne demineralizarea oaselor, evitând situațiile de osteopenie și osteoporoză. Printre multe alte proprietăți, Maitake favorizează recuperarea oaselor, este bogat în ergosterol, fiind un precursor al vitaminei D și are o acțiune antiosteoclastogenă naturală. Acțiunea sa asupra oaselor este, de asemenea, utilă în cazul fracturilor, pentru a accelera recuperarea.

Numeroase studii efectuate încă din anii '80 au arătat că polizaharidele din Maitake au o proprietate specială și unică, ceea ce face acest supliment deosebit de puternic, chiar și atunci când se administrează pe cale orală. Printre diferitele fracții de polizaharide izolate,  s-a evaluat eficacitatea fracției D și a fracției X: prima este deosebit de eficientă asupra sistemului imunitar, iar a doua este eficientă la nivel metabolic. Mai multe studii și observații recente au arătat că întreaga ciupercă (miceliu și rodirea) este mai eficientă la nivel metabolic și poate fi utilă în controlul creșterii în greutate și în reechilibrarea profilul lipidic, sprijinind în același timp, funcția hepatică.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide comentariile